МОЗ закликає посла Британії відреагувати на дії Грема Філліпса

МОЗ закликає посла Британії відреагувати на дії Грема Філліпса

Документ
Укрінформ
МОЗ звернувся до посла Великої Британії Джудіт Гоф із закликом щодо впливу на британського журналіста Грема Філліпса та недопущення фізичного і морального насильства відносно українських військовополонених.

Про це у Фейсбуці пише в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. 

"Звернулися до надзвичайного і повноважного посла Великобританії Джудіт Гоф щодо дій Грема Філліпса. Громадянин Великобританії Грем Філліпс поширює терористичну пропаганду в Україні ще з початку Революції гідності та спряє діяльності проросійських терористів на Сході України", - зазначає Супрун.

Як вона нагадала, 17 вересня 2016 року під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками Філліпс принижував звільненого українця Володимира Жемчугова, який з полону повернувся з тяжкими пораненнями. Чоловік втратив обидві руки та зір.

"Це брутальне порушення Женевської конвенції. Військовополонені заслуговують на гуманне ставлення та не мають зазнавати фізичного чи морального насильства. Міністерство охорони здоров'я України закликає посольство Великобританії засудити аморальні дії Грема Філліпса, перевірити його міграційний статус в Україні та вжити можливі заходи, щоб зупинити фізичні та моральні образи з його боку", - пише глава МОЗ, наголошуючи, що уряди України та Великої Британії мають вживати відповідальні заходи, щоб протистояти тероризму в Україні та світі.

Документ: ФБ/Уляна Супрун

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-