Трагедія Бабиного Яру може повторитися - британський експерт

Трагедія Бабиного Яру може повторитися - британський експерт

Укрінформ
Британський журналіст і видавець Гарі Картрайт застерігає світ не забувати трагедію Бабиного Яру, коли Росія фінансує фашистські сили в Європі.

"Не запевняйте мене, що такого вже ніколи не станеться. Ми хочемо запевнити себе, що це не станеться. Але це може повторитися, і для цього є підстави. Рівень фашизму в Європі зростає. Фашисти користуються побоюваннями через міграцію, зростання безробіття для розпалювання вогню. Це є політикою страху та насильства, і це дуже близько до того, як діяли нацисти", - заявив британський експерт.

Він зазначив, що особливий розвиток націоналізму та фашизму має місце у Нідерландах, Німеччині, Швейцарії, Швеції, Греції та Австрії.

"Праві радикальні партії підтримуються і у багатьох випадках фінансуються Кремлем", - наголосив Картрайт.

Він нагадав, що коли Путін захопив і нелегально анексував Крим у 2014 році, то став першим лідером, який здійснив це проти іншої європейської країни після Гітлера.

"Нині збройні сили Путіна зосереджені не лише біля кордонів України, а й біля фінських та балтійських кордонів. Тому не кажіть мені, що цього не може статися знову", - заявив Картрайт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-