Заяви Муравського шкодять репутації Міноборони - Полторак

Заяви Муравського шкодять репутації Міноборони - Полторак

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак наголошує, що має право звільняти своїх радників, якщо їх особисті заяви шкодять репутації відомства та Збройним Силам.

Про це він заявив у Фейсбуці, коментуючи ситуацію зі звільненням фотографа Дмитра Муравського.

"Я своїм рішенням в середні червня призначив Дмитра Муравського на посаду радника на громадських засадах. Це було зроблено для того, щоб втілити в дію проект по створенню Інформаційно-координаційного центру при Міністерстві оборони, який надавав би можливість робити якісний контент про Збройні Сили із залучанням на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників та режисерів. Призначення його радником була моя особиста ініціатива з метою прискорення зазначеного процесу", - пише він.

"Вважаю, що маю право звільняти призначених мною радників, якщо їх особисті заяви шкодять репутації Міністерства оборони та Збройних Сил", - наголошує Полторак.

За словами міністра, приймаючи рішення про звільнення, він врахував думки не лише експертів, фотографів та громадськості, а й самих бійців, які висловилися неоднозначно щодо реальності фото: "Деякі з них у соцмережах вже заявили, де і при яких обставинах зроблені ці фото".

"Конфлікт щодо справжності чи постановочності фото вийшов далеко за межі українського суспільства. Дмитро Муравський у якості радника міністра оборони представляє не лише своє бачення, а й усе оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів серед світової спільноти щодо справжності бойових дій на сході України", - наголошує Полторак.

Глава Міноборони також додає: "В умовах збройної боротьби, ми не можемо дозволити, щоб в наших словах сумнівалися. Наслідки розповсюдження серед світової спільноти звинувачень України у фальсифікації фактів російської агресії можуть підірвати авторитет країни".

При цьому Полторак зазначив, що цінує внесок Муравського і підкреслив, що його звільнення не забороняє в подальшому, як і до призначення радником, займатися улюбленою справою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-