Справу директора української бібліотеки у Москві повернули Слідкому

Справу директора української бібліотеки у Москві повернули Слідкому

Укрінформ
Прокуратура не затверджувала обвинувальний висновок у справі стосовно директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яка обвинувачується у розтраті та екстремізмі, і повернула справу назад слідчим.

Про це повідомив Інтерфаксу захисник Шаріної, керівник неформального об'єднання юристів і журналістів "Команда 29" Іван Павлов.

"Прокуратура повернула справу директора Бібліотеки української літератури до Слідчого комітету, відмовившись затвердити обвинувальний висновок у кримінальній справі моєї підзахисної", - сказав Павлов.

За його словами, причини такого рішення наразі невідомі.

Про те, що слідство передало до прокуратури для затвердження обвинувального висновку справу стосовно Шаріної, Павлов повідомив 11 серпня.

За словами адвоката, захист Шаріної клопотав про роз'яснення суті пред'явленого їй обвинувачення. "Ми заявили клопотання про те, що нам досі суть обвинувачення за статтею про екстремізм не розтлумачено. Слідство досі не може сформулювати, в чому конкретно звинувачують нашу підзахисну", - пояснював Павлов.

Як повідомлялося раніше, 28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури відбувся обшук, в ході якого слідчі начебто виявили екстремістську літературу. Стосовно директора бібліотеки Наталії Шаріної було заведено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті та ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено обвинувачення за статтею про розтрату.

Шаріна відкидає всі звинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політув'язненою.

27 липня Пресненський суд Москви продовжив Шаріній домашній арешт до кінця серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-