"Організатор диверсій у Криму" шокований тим, що читає в інтернеті

Укрінформ
Володимир Сердюк, якого російські ЗМІ назвали організатором "диверсії" в Криму, не має стосунку до розвідки і спецслужб.

Володимир Сердюк у коментарі Громадському повідомив, що єдина правда з озвученої інформації – це правильно написане прізвище та ім'я і що він дійсно служив у 37-му батальйоні. Жодного стосунку до Головного управління розвідки Міноборони не має.

«Я служив у 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов'язками було говорити з людьми, боротися з «аватарами», оформлювати СЗЧ (самовільне залишення частини – ред.). Ну і все. Ні до розвідки, ні до спецслужб я стосунку не маю. Не мав і не маю. І не хочу, бо не володію ні знаннями, ні досвідом. Нісенітниця якась. Я ніколи не був начальником розвідки. Тільки сьогодні зранку дістався до інтернету і почитав все, що пишуть. Я зараз під враженням від усього цього. Шокований. Я нічого не організовував та нікого нікуди не відправляв. Я доброчесна людина. Не терорист, не задумую нічого. Живу собі і родину годую. А тут прогримів на всю країну. Мені телефонують, а я навіть не знаю, що коментувати. Тривожно через все це», – розповідає Сердюк.

Він також розповів, що був демобілізований 30 вересня минулого року. Нині мешкає у Києві та займається тим бізнесом, який залишив до війни: невеликим проектним бюро.

«Женю (Панова – ред.) я знаю, в мене навіть є записи, коли я з ним спілкувався згідно зі своїми обов'язками... Ми з ним служили в один час, але призвали його раніше. Відповідно, він і звільнився раніше. Він же назвав ще двох бійців з нашого батальйону. Це Олексій Сандул та Олег Дмитренко. Олексій взагалі після осколкового поранення, в нього рука не працює. Він постійно по лікарнях. Олегу стільки ж, скільки мені – за п'ятдесят років. Ну який з нього розвідник? З Євгеном ми спілкувалися час від часу, телефони є. Бачили на масових заходах нашого батальйону. Я знав, що він в Енергодарі. Влаштувався на роботу. Я порадів ще за нього», – каже Сердюк.

Як повідомлялося, російські ЗМІ з посиланням на джерела у спецслужбах РФ заявили, що організатором "диверсії" у анексованому Криму був начальник розвідки 37 батальйону 56-й  бригади Головного управління розвідки Міноборони України Володимир Сердюк.

"Крім Сердюка до диверсійної групи, яку співробітники ФСБ виявили в ніч на 7 серпня на кладовищі в районі н.п. Суворове поблизу Армянська, входили командир взводу розвідки 37-го батальйону лейтенант Олексій Сандул, офіцер ГУР з позивним "Лис" Олег Дмитренко, розвідник Олександр Кирилов, а також Олег Москвітін, проте його під час бою на цвинтарі не було", - йшлося у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-