У ГУР кажуть, що Панов не назвав жодного з їх співробітників

У ГУР кажуть, що Панов не назвав жодного з їх співробітників

Кримська криза
Укрінформ
На відео зізнання українця Євгена Панова, затриманого в Криму за підозрою у плануванні диверсій на півострові, є моменти, які свідчать, що він давав покази під примусом, але жодна з названих ним осіб не є спіробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ).

Про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проаналізували відео допиту. Можу сказати одне, скоріш за все під фізичним тиском агентів ФСБ громадянин України Панов давав інформацію стосовно громадян України, які діяли разом із ним. Але  протягом останніх двох років жоден із кадрових співробітників ГУР МОУ на території окупованого Криму не затримувався. Всі прізвища, названі Пановим, це особи, які не належать до співробітників Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - сказав Скібіцький.

Як відомо, відповідне відео оприлюднено на YouTube. На ньому Панов визнав свою провину в нібито підготовці "диверсії", заявивши, що "операція була спланована групою кадрових офіцерів розвідки України". За його словами, в цю групу нібито увійшли такі кадрові офіцери: Олександр Кирилов ("Кирило"), Олег Петренко ("Лис"), Олексій Сандул ("Сай"), а також офіцер на ім'я Дмитро і людина з позивним "Дешек".

Варто відзначити, що на обличчі Панова видно численні синці.

Раніше ФСБ РФ заявила про нібито ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Криму. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, якого також затримано, і він дає свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-