Українців просять не їхати до Сирії

Українців просять не їхати до Сирії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України у зв'язку із збройним конфліктом та високим рівнем терористичних загроз у Сирійській Арабській Республіці не рекомендує українцям відвідувати цю країну, а тим, хто вже там перебуває, негайно її залишити.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку із збройним конфліктом та високим рівнем терористичних загроз в Сирійській Арабській Республіці, зокрема подальшим загостренням безпекової ситуації в м.Алеппо, МЗС України в черговий раз наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Сирії, а тим співвітчизникам, хто продовжує перебувати в цій країні, - негайно залишити її територію. Недотримання цих рекомендацій загрожує особистій безпеці громадян, що пов'язано із нездатністю сирійських органів влади контролювати безпекову ситуацію на всій території країни", - ідеться в повідомленні.

Тих громадян, які попри численні заклики МЗС України залишити Сирію, продовжують перебувати в цій державі, МЗС попереджає, що можливості консульського реагування із захисту наших співвітчизників на території охопленої війною країни стають дедалі більш обмеженими.

У разі необхідності отримання відповідної допомоги та сприяння у виїзді з Сирії та поверненні в Україну громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Сирійській Арабській Республіці (тел.: +963 957 570 000, e-mail:   emb_sy@mfa.gov.ua), Почесного генерального консульства України в Алеппо (тел.: +963 966 241666, +963 936 124888, +963 992 222290) та Посольства України в Лівані (тел.: +961 5921668, e-mail: emb_lb@mfa.gov.ua).

Також нагадують про функціонування в МЗС цілодобової "гарячої лінії": (+38) 044 238 16 57.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-