Полторак розповів про реорганізацію Міноборони

Полторак розповів про реорганізацію Міноборони

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак розповів, що Міністерство оборони планують реформувати до 2018 року, а Генеральний штаб - до 2020 року.

Про це він сказав під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо завершити реформування Міністерства оборони до 2018 року, а Генерального штабу - до 2020», - сказав Полторак.

Міністр оборони зазначив, що завдяки реформам вдалося реорганізувати силове відомство.

«Нам вдалося провести реорганізацію Міністерства оборони, скоротити кількість структурних підрозділів з 25 до 18, а його чисельність зменшити майже на 200 осіб»,  -поінформував міністр.

Він розповів, що «в Міністерстві оборони здійснено розподіл повноважень від міністра до його заступників, а від них - до директорів департаментів».

Полторак зазначив, що також вдалося реформувати структуру Збройних Сил, тепер до неї включено Об'єднаний оперативний штаб та окремі роди військ.

За його словами, саме завдяки реформам, які проводить відомство, вдалося підвищити інтенсивність підготовки Збройних Сил.

«Тільки за перші півроку у військах провели 371 навчання: у Повітряних силах - 46, у Військово-Морських Силах - 83», - розповів міністр.

Полторак зазначив, що відомство поступово реалізує програму забезпечення військовослужбовців та їх сімей.

«Цього року ми вручили 765 квартир», - заявив Полторак.

Але водночас міністр оборони визнає, що необхідно визначити реальний фінансовий ресурс реформи забезпечення військовослужбовців: черги (на квартири - ред.) великі, а фінансовий ресурс малий.

Нагадаємо, Міністерство оборони розпочало реформування відомства в травні 2015 року. Першочергово основну увагу звернули на реформування системи матеріально-технічного забезпечення, забезпечення військовослужбовців житлом, реформи продовольчого забезпечення та харчування, реформування військової медицини. Варто зазначити, що консультантом у нових реформах виступає британська компанія Ernst I Young, яка входить у четвірку найбільших аудиторських компаній у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-