У Києві шкідливі домішки у повітрі перевищують норми – ДСНС

У Києві шкідливі домішки у повітрі перевищують норми – ДСНС

Укрінформ
Через метеорологічні умови, що перешкоджають перемішуванню повітряних мас, в Києві станом на 28 липня спостерігається зростання забруднення атмосфери, яке перевищує гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю, діоксину азоту й формальдегіду.

Про це повідомляє ДСНС України.

"Спостерігається погіршення метеорологічної дальності видимості, утворення локальних приземних туманів, зростання рівнів забруднення атмосфери, які перевищують гранично допустимі концентрації по оксиду вуглецю в 1-2 рази, по діоксину азоту в 2- 5 разів, по формальдегіду в 2-4 рази", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що слабкий вітер, висока відносна вологість повітря, вертикальний розподіл температури в приземному шарі повітря перешкоджають перемішуванню повітряних мас.

Такі метеорологічні умови збережуться в місті Києві до 29 липня.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 липня у Києві рівень забруднення в окремих районах досяг: діоксидом азоту 4-5 середньодобових ГДК (гранично допустима концентрація) та формальдегідом 3-4 ГДК. Це райони: Бесарабської та Московської площ; вулиць Довженка, Попудренка, Каунаської; проспектів Перемоги, Оболонського; бульвару Л.Українки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-