В хресній ході та урочистостях взяли участь 100 тис. осіб - УПЦ МП

В хресній ході та урочистостях взяли участь 100 тис. осіб - УПЦ МП

Укрінформ
В хресній ході, яка завершилася в Києві 27 липня, а також в урочистостях в Києво-Печерській лаврі взяли участь 100 тис. осіб.

Про це заявив керівник справ Української православної церкви Московського патріархату митрополит Антоній, передає "Українська правда".

"Божою милістю Господь зібрав для молитви понад 80 тисяч паломників. Саме стільки людей, за підрахунками, йшло від підніжжя пам'ятника князю Володимиру до Києво-Печерської лаврі. З огляду на те, що дуже багато людей чекало хрестоходців вже біля Києво-Печерської лаври, можна вважати, що сьогодні з нами святкує близько 100 тисяч наших вірян", - заявив митрополит Антоній.

Відтак, згідно з інформацією, у самій ході взяли участь понад 80 тисяч осіб і ще близько 20 тисяч осіб зустрічали хід в Києво-Печерській лаврі.

Нагадаємо: всеукраїнська хресна хода стартувала 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври (Донецька область) і 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область).

27 липня учасники ходи об'єдналися в Києві на Європейській площі. Зустрівшись, паломники піднялися на Володимирську гірку, де відбувся молебень за участю предстоятеля УПЦ (МП).

У колоні хресної ходи, яка рухалася після молебню на Володимирській гірці в Києво-Печерську лавру, вдень 27 липня поліція нарахувала понад 9 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-