Петренко пообіцяв нові центри безоплатної правової допомоги

Петренко пообіцяв нові центри безоплатної правової допомоги

Укрінформ
Наступного року кількість точок доступу до системи безоплатної правової допомоги буде збільшено.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли рівно рік тому ми відкрили 100 центрів безоплатної правової допомоги і у них почали працювати адвокати і надавати допомогу нашим українцям, було багато скептиків, які розповідали, що це українцям не потрібно. Я вдячний уряду за те, що і в цьому році система була збережена, більше того - на наступний рік ми збільшуємо кількість точок доступу українців до системи безоплатної правової допомоги", - сказав Петренко.

Так, за його словами, лише за цей рік до таких центрів звернулося понад 200 тис. осіб. Зокрема, у них надавали допомогу в оформленні субсидій, вирішували житлово-комунальні питання, надання соціальних виплат тощо.

"Ті люди, які до нас зверталися, - це майже 50% малозабезпечені, 40% - інваліди, майже 9% - ветерани війни та учасники бойових дій. І найбільше питання, яке врегульовувалося у наших центрах - це оформлення земельних ділянок та оформлення виплат сім’ям загиблих. Ще 3% - внутрішньо переміщені особи та діти-сироти, які перебувають під опікою держави", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-