НАБУ оприлюднило докази причетності адвоката Циганкова до

НАБУ оприлюднило докази причетності адвоката Циганкова до "справи Онищенка"

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України оприлюднило документи, що свідчать про причетність адвоката Андрія Циганкова до діяльності фіктивних підприємств у газовій схемі Онищенка

Документи оприлюднені на сайті НАБУ.

"Документи свідчать про те, що обшуки в приміщеннях, належних адвокату Циганкову А.І., проводилися на підставі зібраних доказів його причетності до ведення сумнівних фінансових операцій, що мали на меті легалізацію коштів, набутих злочинним шляхом", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, йдеться про:

- копію відомостей, наданих банком щодо IP-адрес управління системою "Клієнт-банк" п’яти підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ "Атмос Плюс", ТОВ "Дарвей Трейд", ТОВ "Фалком Сервіс", ТОВ "Одін Груп Сервіс" та ТОВ "Центр Паритет";

- копію відповідної довідки від провайдера та копію Договору про надання телекомунікаційних послуг;

- місце фіктивних підприємств, рахунками яких розпоряджалися з IP-адреси в офісі Циганкова, у схемі розкрадання коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

"Отримані документи вказують, що з офісу Циганкова А.І. здійснювалось управління фінансовими операціями низки підприємств з ознаками фіктивності, які займалися конвертацією в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", - стверджують в НАБУ.

Як повідомлялося, в офісі адвоката Андрія Циганкова було проведено обшуки. Адвоката розцінюють як одного з можливих спільників Онищенка, який зі свого офісу здійснював безпосереднє управління коштами, отриманими внаслідок злочинної діяльності з перепродажу державного газу. Циганков, як і Онищенко, покинули Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-