Довибори в Раду: спостерігачі розказали про екскурсійну

Довибори в Раду: спостерігачі розказали про екскурсійну "гречку"

Укрінформ
Громадянська мережа "Опора" просить поліцію перевірити факти агітації кандидатів у народні депутати, в яких вбачають ознаки непрямого підкупу виборців на округу №85, що на Прикарпатті.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор "Опори" в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

"У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями. Громадянська мережа "Опора" звертається до поліції з проханням перевірити факти на наявність у них ознак непрямого підкупу виборців", - повідомив Маруняк.

За його інформацією, такі ознаки мали місце на "Святі прохолоди для дітей", яке відбулося в Калуші. Під час двогодинного заходу дітей розважали аніматори та безкоштовно роздавали їм морозиво і призи, а організатори розносили дорослим агітацію від кандидата у народні депутати Володимира Цвіля. Сам кандидат на своїй сторінці у Фейсбуці обіцяє виборцям від себе дарунок - дитячий майданчик, а також запрошує на його відкриття 1 липня.

Крім того, "Опора" вбачає непрямий підкуп виборців у "хорошому відпочинку на Буковелі", за який жителі Рогатинського району через соціальні мережі подякували кандидату у народні депутати Віктору Шевченку.

Відомо, що Віктор Шевченко є братом народного депутата Олександра Шевченка, яких пов’язують із фірмою "Скорзонера" та ТК "Буковель". Віктор Шевченко балотується від партії "Укроп".

"Частина 14 статті 74 ЗУ "Про вибори народних депутатів України" прямо забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Проведення такої агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців", - заявляє Маруняк.

На проміжних виборах по округу №85 ЦВК зареєструвала 37 кандидатів. Прикарпатці їх обиратимуть 17 липня, голосуючи на 166 дільницях.

На останніх парламентських виборах на цьому окрузі перемогу здобув тодішній мер Калуша Ігор Насалик. Округ залишився без свого представника у ВР, коли Насалика призначили міністром енергетики та вугільної промисловості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-