Парубій побоюється, що Рада звільнить членів ЦВК, а нових обрати не зможе

Парубій побоюється, що Рада звільнить членів ЦВК, а нових обрати не зможе

Укрінформ
Наразі між парламентськими фракціями немає консенсусу щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії, тому поки виносити це питання на голосування дуже небезпечно.

Про це Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив на брифінгу після урочистого засідання парламенту з нагоди Дня Конституції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би це питання обумовлював швидше не довиборами в окремих округах, а тим, що на сьогодні немає консенсусу політичного поміж політичними фракціями. І до тих пір, поки не буде політичного узгодження, виносити це питання на сесію є дуже небезпечно, тому що по закону кожен з членів ЦВК, повноваження якого припиняються, має голосуватися окремо і кожен з членів ЦВК, запропонованих Президентом, теж має голосуватися окремо. І тому можлива ситуація, коли будуть відставлені теперішні члени ЦВК і не обрані нові. Тут треба підійти з дуже великою відповідальністю", - сказав Парубій.

За словами спікера парламенту, наразі керівники фракцій звернулися до голови профільного комітету ВР з проханням перенести це питання.

"Ми будемо збиратися, починаючи з четверга, з головами фракцій і обговорювати наші плани на найближчі тижні, і якщо буде узгодження між політичними фракціями, якщо ми побачимо, що в залі є достатньо голосів для прийняття рішень по ЦВК, у той самий момент я це питання винесу на розгляд сесії. Але поки що тривають політичні консультації", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-