Охоплення українським мовленням потребують 14 областей - Держкомтелерадіо

Охоплення українським мовленням потребують 14 областей - Держкомтелерадіо

Укрінформ
Проблема українського мовлення залишається актуальною для 14 прикордонних областей.

На цьому наголосив на засіданні колегії Держкомтелерадіо начальник управління телебачення і радіомовлення Микола Білоус.

"Є низка прикордонних областей, де треба особливу увагу приділяти телевізійному і радіомовленню - це 14 областей і 81 район. Це достатньо велика територія і достатньо велика кількість людей, які щодня піддаються агресії та інформаційному впливу сусідніх держав", - сказав Білоус.

 При цьому він закликав прикордонні облдержадміністрації допомогти покращити ситуацію із українським мовленням, оскільки є "розрив між позицією нібито державницьких структур і готовністю місцевої влади".

"Потрібне, зокрема, відновлення мовлення на Крим, а заодно і на Херсонську область. І ідея про малопотужні передавачі для окремих невеличких районів - один із варіантів, щоб покращити ситуацію із українським мовленням у прикордонних областях. Може це і є шлях для того, щоб змінити ситуацію, тому що очікувати, що Концерн РРТ чи монополіст у цифровому мовленні ТОВ "Зеонбуд" звернуть на це увагу, просто не доводиться. Вони не будуть закривати ті "білі плями", які сьогодні існують в прикордонних областях. І коли з'явиться новий оператор замість "Зеонбуду", теж незрозуміло. Тож зараз ми маємо спільно працювати з місцевими органами влади, шукати нестандартні рішення для того, щоб покращити і змінити ситуацію в прикордонних областях", - зазначив Білоус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-