Поліція затримала працівника

Поліція затримала працівника "виправної колонії ДНР" з Горлівки

Укрінформ
Працівники сектору діяльності блокпостів Бахмутського відділу поліції спільно з прикордонниками при спробі обійти блокпост, розташований в с. Майорське, затримали працівника "виправної колонії ДНР".

Про це повідомляє Бахмутський ВП ГУНП в Донецькій області.

"Вчора співробітники поліції та прикордонної служби помітили на "нульовому" блокпості с. Майорське чоловіка, який намагався перетнути КПВВ у невстановленому місці. Зупинивши 37-річного чоловіка, правоохоронці виявили при ньому камуфляжну форму з ознаками незаконного бандформування так званої "ДНР", а також посвідчення працівника виправної колонії "ДНР", розташованої в м. Горлівка. При спілкуванні з правоохоронцями чоловік відмовився щось поясняти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські виїхали до місця його мешкання в с. Майорське, частина якого контролюється української армією, і де він мешкав разом зі своєю матір'ю.

Жінка розповіла, що її син з грудня 2014 року працює у виправній колонії "ДНР", за розкладом доба через дві. За свою діяльність він отримував 6 тисяч російській рублів. Під час огляду помешкання, проведеного в установленому порядку, правоохоронці виявили та вилучили обхідний лист на влаштування до виправної колонії, документи на отримання форми, а також постріл гранатометний ВОГ.

Наразі з чоловіком працюють відповідні органи, відносно нього відкрито одразу два кримінальних провадження - за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років із конфіскацією майна. Також він притягується до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-