Цього тижня прикордонники відмовилися від 25 хабарів

Цього тижня прикордонники відмовилися від 25 хабарів

Укрінформ
За тиждень, що минув, громадяни, які прямували через держкордон, лінію розмежування в зоні АТО та адмінмежу з АР Крим, намагалися понад 25 разів підкупити співробітників Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

"Тричі пропонували хабарі за прямування через кордон без перешкод громадяни Туреччини. А громадянин Бельгії, який їхав в Україну з двома росіянами і яким було відмовлено у в'їзді, за їх безперешкодний пропуск запропонував неправомірну вигоду у розмірі 50 євро у пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею", - йдеться у повідомленні.

Кілька разів дати хабарі намагалися громадяни України на лінії розмежування прикордонникам Краматорського та Донецького загонів.

"Один із українців, прямуючи через контрольний пункт в'їзду/виїзду «Мар'їнка», за безперешкодний пропуск завантаженого господарчими товарами автомобіля, що прямував до непідконтрольної території, запропонував 7 тисяч гривень. У «Зайцевому» українець хотів заплатити 400 гривень за перетин лінії розмежування без спеціального дозволу", - зауважують у ДПС.

Втягнути у протиправну діяльність персонал прикордонного відомства намагався житель Харківщини, запропонувавши дільничному інспектору прикордонної служби Харківського загону за сприяння в переміщенні горілчаних виробів у Росію грошову винагороду у розмірі 600 гривень.

"Загалом з початку року вже задокументовано понад 250 відмов співробітниками Державної прикордонної служби України від отримання неправомірної вигоди", - підсумовують прикордонники.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-