Антикорупційники повернули ГПУ справи

Антикорупційники повернули ГПУ справи "кривдників Луценка"

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернула до ГПУ справу колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна і екс-слідчого Сергія Войченка. 

Про це заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Вивчивши матеріали справи, ми встановили, що тих злочинів, які можуть ставитися до підслідності НАБУ, у зазначених матеріалах немає. І моїм постановою від 2 червня 2016 року обидва кримінальних виробництва, вони були повернуті в Головне слідче управління для продовження досудового розслідування", - сказала він.

Зазначається, що в кінці травня Луценко на своїй першій прес-конференції  заявив, що має намір передати в НАБУ кримінальні провадження проти колишнього першого заступника генерального прокурора Кузьміна і колишнього слідчого Сергія Войченка. Він пояснив, що ці справи не можуть розслідуватися в ГПУ, оскільки він є зацікавленою стороною.

31 травня кримінальні провадження були передані в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Як повідомлялося, Сергій Войченко розслідував кримінальну справу стосовно екс-глави МВС Юрія Луценка.

У травні 2014 Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало досудове розслідування за фактом організації в 2010 році Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. 26 і 27 червня МВС і ГПУ оголосили Рената Кузьміна в розшук.

18 грудня 2014 МВС направило листа в Інтерпол з проханням оголосити Рената Кузьміна в міжнародний розшук. 14 січня 2015 керівник робочого апарату Укрбюро Інтерполу Василь Неволя повідомив ГУБОЗ МВС України про те, що "офіс з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу дійшов висновку, що справа за підозрою Кузьміна Р. Р. має політичний характер і підпадає під статтю 3 Статуту Інтерполу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-