Савченко для себе наперед вирішила, що у в'язниці в Росії не залишиться

Савченко для себе наперед вирішила, що у в'язниці в Росії не залишиться

Укрінформ
Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко розповіла, що була готова "прийняти рішення", якби її в Росії і далі тримали в ув'язненні.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу ТСН.

За її словами, у кожної людини, особливо у військового, є план дій на випадок тих чи інших ситуацій у житті. Савченко для себе заздалегідь вирішила, що відбувати вирок у Росії не буде.

"Я знала, що якщо мене будуть везти не в Україну, мені життя в Росії не потрібне. Воно мені в Росії на волі не потрібне, у Росії у в'язниці - 200 тисяч разів не потрібне. Тому б не виїхала нікуди, крім України, і те, як би я зробила це, я ніколи в житті нікому не скажу. Це не самогубство, це - прийняти рішення. Як це зробити, я це залишу для себе, раптом ще доведеться колись робити", - розповіла Савченко.

У студії також показали колись передані через журналіста фігурки орігамі, які Савченко робила у в'язниці. За її словами, вона навчилася робити їх вже там: "Волонтери надіслали книги про орігамі і кольоровий папір... Це було спасіння, дрібна моторика, що дозволяє відключити мозок, включити душу на творчість. Це дуже допомагало".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-