UA|TV є тепер і в Болгарії

UA|TV є тепер і в Болгарії

Укрінформ
Телеканал іномовлення UA|TV Мультимедійної платформи іномовлення України став доступним для мешканців столиці Болгарії - Софії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

"Відтепер абоненти цифрового пакету мережі «TV Net» можуть бачити новини з України. Водночас ретрансляцію українського телеканалу іномовлення, у цифровому пакеті, розпочала компанія «Rimex» з міста Враца, що на північному заході країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, UA|TV з'явився у переліку новинних телеканалів на національній ОТТ-платформі «Invivo» поруч із болгарськими та російськими телеканалами, серед яких «Russia Today», «Россия 24», «РТР Планета».

Крім того, на початку 2016 року ретрансляцію UA|TV започаткував кабельний оператор "Нет ТВ Кейбъл" (м. Пернік) .

У МІП відзначили, що телеканал UA|TV вже з'явився в Естонії, Азербайджані, Польщі, Данії, Ізраїлі, Грузії, Латвії.

Нагадаємо, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках Мультимедійної платформи іномовлення України, замість супутникового телеканалу «УТР», в ефірі стартував телеканал UA|TV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.

Правовим рушієм Мультимедійної платформи іномовлення України став розроблений МІП Закон «Про систему іномовлення України», який було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Згідно з Законом, з нового року МПІУ зареєстровано як державне підприємств

Додамо, що в жовтні минулого року під час зустрічі міністра інформаційної політики України з Надзвичайним та Повноважним Послом Болгарії в Україні Красіміром Неделчев Мінчевим було обговорено спільне вирішення питань щодо іномовлення двох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-