Прокуратура викликала на допит тюремника Тимошенко

Прокуратура викликала на допит тюремника Тимошенко

Укрінформ
Прокуратура Харківської області викликала на допит оголошеного у розшук Євгенія Зимогляда - колишнього старшого інспектора Качанівської колонії, в якій відбувала покарання екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це йдеться на сайті прокуратури Харківської області.

"Підозрюваний Зимогляд Євгеній Олександрович..., Вам необхідно явитися 24 травня 2016 року о 09:30 у перший слідчий відділ слідчого управління прокуратури ... для допиту в якості підозрюваного й ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні за ст.28 і ст.365 Кримінального кодексу України", - зазначається в оголошенні.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, раніше суд засудив до різних термінів покарання двох тюремників, звинувачених у перевищенні службових повноважень щодо Тимошенко: один із них отримав 3 роки позбавлення волі, інший - три роки умовно.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. З 30 грудня 2011 року вона відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. 22 лютого 2014 року Тимошенко звільнили.

У квітні 2012 року Тимошенко заявила, що її насильно вивезли з колонії у Центральну клінічну лікарню №5 "Укрзалізниці" у Харкові. Один із підозрюваних у цьому - Євгеній Зимогляд - залишив територію України й знаходиться у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-