У Батьківщині заявляють, що тюремників Тимошенко посадили на три роки

У Батьківщині заявляють, що тюремників Тимошенко посадили на три роки

Укрінформ
Комінтернівський районний суд Харкова виніс вирок щодо винних у побитті лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час її перебування у Качанівській колонії.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко, повідомляє прес-служба політсили.

"Дослідивши докази і допитавши велику кількість свідків, суд підтвердив факт побиття Юлії Тимошенко високопоставленими співробітниками Качанівської колонії 20 квітня 2012 року", - йдеться в повідомленні.

За словами Власенко, рішенням суду встановлено, що фізичне насильство до Юлії Тимошенко застосували тепер уже колишні співробітники колонії: перший заступник начальника колонії Андрій Коваленко, заступник начальника колонії Андрій Парамей та старший інспектор колонії Євген Зимогляд (по третій особі справа виділена в інше провадження, оскільки вона зникла з території України).

За вироком суду, Коваленко отримав 3 роки позбавлення волі з одночасним позбавленням військового звання підполковника внутрішньої служби. Після відбуття покарання йому 3 роки заборонено працювати в пенітенціарній службі.

Парамею дали 3 роки ув’язнення з відстрочкою виконання на 3 роки. "Суд сприйняв доводи Юлії Тимошенко та її захисту щодо зменшення покарання для нього через те, що ще під час перебування лідера "Батьківщини" в лікарні Укрзалізниці Парамей повністю розкаявся, вибачився перед Юлією Тимошенко та надав захисту цінну інформацію", - зазначили в прес-службі партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-