Українська громада Австралії вітала Ан-225 «Мрія» у національному одязі

Українська громада Австралії вітала Ан-225 «Мрія» у національному одязі

Фото
Укрінформ
Українська громада штату Західна Австралія у національних костюмах привітала приземлення в аеропорту австралійського Перта найбільшого у світі літака українського виробництва Ан-225 «Мрія».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей літак – гордість України», – сказав посол України в Австралії Микола Кулініч, який спеціально прибув до Перта із столиці Австралії Канберри, щоб особисто привітати екіпаж «Мрії» на австралійській землі.

Загалом подивитися на українського суперважковика до Перта прибуло понад 20 тис. австралійців з різних куточків країни.

Двогодинна затримка прибуття «Мрії» не зупинила тисячі ентузіастів, які очікували в громадських місцях можливості побачити найбільший літак у світі.

Багато людей ночували в своїх автомобілях, щоб отримати вигідне місце в двох зонах загального перегляду.

Побачивши громаду у вишиванках, пілот літака після того як вирулив на посадку, вивісив з вікна український прапор.

«Мрія» пробуде в Австралії до 5:30 ранку вівторка, а потім відбуде до Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, об 11.45 за місцевим часом найбільший у світі вантажний літак українського виробництва Ан-225 «Мрія» приземлився в аеропорту австралійського міста Перт. Це комерційний політ, Австралії потрібно було швидко доставити з Праги важливий і великогабаритний вантаж - електрогенератор вагою понад 130 тонн. Це було термінове замовлення електростанції, де не могли чекати, поки морем прийде сюди великий вантаж, тож, шукаючи шляхи транспортування, австралійці обрали «Мрію».

Наразі на рахунку Ан-225 «Мрія» 240 світових рекордів. У тому числі, перевезення найважчого вантажу: комерційного - 247 т, комерційного моновантажу - 187,6 т (генератор для електростанції разом зі спеціальною рамою - з Франкфурта в Єреван), плюс абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 т. «Мрія» перевезла і найдовший вантаж в історії повітряних транспортувань - дві лопасті вітряка завдовжки 42,1 м кожна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-