Українське православ’я отримає визнану автокефалію - Президент

Українське православ’я отримає визнану автокефалію - Президент

Укрінформ
Дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну Церкву. Це історичний тренд, який не може оминути Україну.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на урочистостях з нагоди 50-річчя служіння на Київській кафедрі Святійшого Патріарха Філарета, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Всі соціологічні опитування показують, що дедалі більша й більша кількість православних громадян України хочуть мати, – як це заведено в усьому православному світі і більшості православних країн – єдину помісну автокефальну Церкву. Церкву, євхаристійно й молитовно поєднану, але адміністративно незалежну від інших церковних юрисдикцій. Це історичний тренд, і цей тренд не може оминути Україну!", - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що завдяки, у тому числі, наполегливій роботі Філарета, українське православ’я отримає визнану іншими Церквами автокефалію.

"Сьогодні, коли мільйони українців мужньо піднялися на захист своєї Батьківщини від російського агресора, Ваше мудре слово та достойні справи, Ваші молитви дають усім наснагу у захисті правди і справедливості, збереженні національної єдності, забезпеченні нашої перемоги над ворогом", - наголосив Президент.

Глава держави також подякував Філарету, всім архієреям, священикам та вірянам за широкий патріотичний і волонтерський рух, який спрямований на підтримку Збройних Сил України.

"Для мене це глибоко символічно, що Ви, Ваша Святосте, син Донецького краю, народжений в окупованому нині російськими терористами селищі Благодатне, Амвросіївського району, підняли прапор українства та несете його вже стільки років", - резюмував Порошенко.

Фото:president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-