ГПУ обіцяє знов одягнути Єфремову електронний браслет

ГПУ обіцяє знов одягнути Єфремову електронний браслет

Укрінформ
Генеральна прокуратура України прокоментувала заяву екс-нардепа Олександра Єфремова про зняття з нього електронного засобу стеження та повернення паспортів.

Як пояснили в Управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, клопотання прокурора про продовження Єфремову запобіжного заходу досі не розглянуто.

У ГПУ наголосили, що Головне слідче управління завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна у фальсифікації результатів голосування за «диктаторські» закони.

«20.10.15 обвинувальний акт за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України стосовно колишніх народних депутатів України О.Єфремова, С.Гордієнка та О.Стояна скеровано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті. Водночас до теперішнього часу підготовче судове засідання у кримінальному провадженні так і не розпочато. Внаслідок чого не розглянуто клопотання прокурора про продовження О.Єфремову запобіжного заходу», - йдеться у повідомленні.

У ГПУ запевнили, що після початку судового розгляду провадження буде заявлено клопотання про покладення на Єфремова процесуальних обов'язків та застосування електронного браслета. Наразі ж, додали у відомстві, стосовно нього діє запобіжний захід - застава. "Відповідно до вимог КПК України застава є безстроковим запобіжним заходом та може бути скасована виключно за рішенням суду, тому твердження про те, що відносно Єфремова не обрано запобіжний захід, є безпідставним", - підкреслюється у повідомленні.

Сьогодні, як повідомляє телеканал "112 Україна", Солом'янський райсуд Києва переніс засідання у справі колишніх народних депутатів Єфремова, Стояна та Гордієнка щодо прийняття "диктаторських законів" на 10 червня через те, що Стоян та Гордієнко не змогли з'явитися до зали суду. Як повідомили їхні захисники, обидва вони зараз у лікарні. 

Нагадаємо, Єфремов заявив, що йому повернули внутрішній і закордонний паспорти та зняли електронний браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-