Уряд подав Раді нову редакцію змін до закону про лікарські засоби

Уряд подав Раді нову редакцію змін до закону про лікарські засоби

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив нову редакцію законопроекту "Про внесення змін до закону "Про лікарські засоби" і вирішив внести до парламенту новий документ на заміну схваленого на засіданні уряду 20 квітня. 

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 5 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це суто антикорупційний крок, адже монополія на доступ якісних ліків на український ринок створена штучно: зарегульовано все настільки, що взяти якісний препарат, яким лікуються громадяни ЄС, і доставити в Україну нереально - всю кров вип'ють, але цей препарат не допустять: дослідження триватимуть місяцями, роками - і жодних обмежень", - заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Представляючи документ, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів нагадав, що після схвалення на засіданні уряду 20 квітня законопроект був доопрацьований у Комітеті Верхвоної Ради з питань охорони здоров'я, тож нова редакція включає пропозиції комітету і підтримується Міністерством охорони здоров'я.

За словами Кубіва, у документі пропонується скоротити терміни прийняття МОЗ рішень щодо реєстрації лікарського засобу з місяця до 10 робочих днів. Окрім того, законопроектом визначається, що державна реєстрація лікарського засобу, який містить діючу речовину, відсутню в Державному реєстрі лікарських засобів України, але який зареєстрований компетентним органом США, Швейцарії, Австралії, Канади або країн ЄС, здійснюється за спрощеною процедурою, тобто для цього потрібен набагато менший перелік документів, строки експертизи скорочуються до 20 днів, а термін прийняття рішення МОЗ до 7 днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-