За допомогою Канади в Україні підготували 97 військових лікарів

За допомогою Канади в Україні підготували 97 військових лікарів

Укрінформ
Під час чотирьох місій канадських лікарів до України, що були організовані Канадсько-українською фундацією з 2014 по 2016 рік, було підготовлено 97 військових лікарів.

Про це під час брифінгу повідомила директор гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, директор громадської органзації "Захист патріотів" Уляна Супрун.

"Чотири наші навчання були профінансовані через Канадсько-українську фундацію, гроші передав уряд Канади, ми навчили 97 лікарів", - сказала Супрун.

Навчання пройшли лікарі від Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Прикордонної служби та Служби безпеки України.

Також був проведений перший курс для цивільних лікарів, і надалі ГО "Захист патріотів" планує проводити тренінги для невійськових медиків.

«Ми не завершили нашу програму на курсах для військових. Ми вже провели перший курс для цивільних лікарів», – зазначила Супрун.

За словами медичного директора ГО «Захист патріотів» Олександра Лінчевського, головна мета курсів – навчити надавати допомогу у перші кілька годин після травми.

Як зазначила на брифінгу директор гуманітарних ініціатив Канадсько-української фундації Христина Волер, організація і надалі планує проводити програму з навчань українських лікарів.

"Ми не збираємося припиняти наші програми та нашу роботу тут... Ми дуже сподіваємося, що наступна медична місія відбудеться восени 2016 року, якщо ми зможемо знайти зацікавлених донорів», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, чотири місії канадських лікарів  працювали в Україні з 2014 року та надавали допомогу у проведенні реконструктивних хірургічних операцій пораненим під час Революції Гідності та військовим на Сході України. Загалом протягом усіх чотирьох місій було прооперовано 120 пацієнтів. За 2015-2016 роки було проперовано 80 пацієнтів, більше 200 отримали фахові консультації.

Місії лікарів Канади до України були організовані Канадсько-українською фундацією під патронатом Конгресу українців Канади та у співпраці з Міністерством оборони України. Фінансову підтримку у розмірі 1,2 млн канадських доларів для проведення третьої та четвертої місій надав уряд Канади. Також українській стороні було передано медичне обладнання на суму 700 тисяч канадських доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-