Україна приєднується до Паризької кліматичної угоди

Україна приєднується до Паризької кліматичної угоди

Укрінформ
Українська делегація бере участь в урочистій церемонії підписання Паризької угоди, яка проходить у п'ятницю в залі Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомили власному кореспонденту Укрінформу в Постійному представництві України при ООН.

"Українська делегація бере участь у сьогоднішній церемонії підписання Паризької угоди щодо змін клімату, документ підпише Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко", - зазначили в Постійному представництві.

Крім того, як повідомили в Місії, Єльченко в рамках урочистостей планує виступити з офіційною заявою з нагоди приєднання України до Паризької угоди.

Нинішня церемонія, яку відкрив особисто генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, розпочалася з 8:30 ранку за місцевим часом і триватиме впродовж дня. Виступаючи зі вступним словом, глава ООН назвав подію історичною. Він зазначив, що уряди 171 країн повідомили про готовність поставити свої підписи під Паризькою угодою, що є безпрецедентною кількістю країн, які затверджують документ у ООН впродовж одного дня. Першим свій підпис під документом символічно поставив президент Франції.

Паризька угода стала частиною Рамкової конвенції ООН про зміни клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів двоокису вуглецю з 2020 року. Текст документа був погоджений на XХI Конференції учасників UNFCCC в Парижі та прийнятий консенсусом в грудні 2015 року. Сьогодні відбувається офіційна процедура прийняття угоди, коли представники країн ставлять особистий підпис під цим документом.

Участь кожної окремої країни у досягненні світової мети визначається нею індивідуально та має назву "національно визначена участь". Угода вимагає, щоб така участь була "амбітною".

За задумом, цілі документа спрямовані на подолання нових викликів глобальної зміни клімату й нових можливостей. Очікується, що досягнута домовленість дозволить також досягти зниження рівня бідності, створити робочі місця, побороти голод та не допускати нестабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-