У Київенерго кажуть, що йому заборгували майже всі категорії споживачів

У Київенерго кажуть, що йому заборгували майже всі категорії споживачів

Укрінформ
За підсумками січня-березня 2016 року приріст заборгованості продемонстрували майже всі категорії споживачів компанії ПАТ «Київенерго».

Про це йдеться у прес-релізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Борг киян за електроенергію перед Київенерго в І кварталі 2016 р. зріс на 180 млн грн. За підсумками січня-березня 2016 р. приріст заборгованості продемонстрували майже всі категорії споживачів компанії», - йдеться у повідомленні.

Як стверджують у «Київенерго», станом на 1 квітня заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію склала 802,4 млн грн.

Найбільший приріст заборгованості за електроенергію перед компанією в І кварталі мали підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, зокрема, КП «АК «Київводоканал» та населення.

Так, заборгованість КП «АК «Київводоканал» протягом січня-березня 2016 року зросла на 93,5 млн грн та досягла 262,6 млн грн. Зауважимо, що найбільший приріст заборгованості за спожиту електроенергію підприємство продемонструвало в лютому, тоді вона зросла на 48,1 млн грн, трохи менше зросла в січні - на 29,9 млн грн, в березні - на 15,5 млн грн.

У свою чергу, населення по всіх адміністративних районах м. Києва протягом І кварталу 2016 року збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед компанією на 23 млн грн,  наразі вона становить 221,2 млн грн.

Найгірші розрахунки за спожиту електроенергію продемонстрували споживачі Дарницького, Деснянського та Солом'янського районів. З початку року вони збільшили розмір боргів сумарно на 9,1 млн грн, і станом на 1 квітня заборгованість мешканців згаданих районів становила 32,8 млн грн, 25,3 млн грн та 24,8 млн грн відповідно.

Зазначається, що лише підприємства, які обслуговують житловий фонд столиці (ЖЕО) за підсумками перших трьох місяців знизили заборгованість перед Київенерго на 3,7 млн грн - до 104,1 млн грн.

Як відомо, компанія "Київенерго" контролюється бізнесменом Рінатом Ахметовим. Основними акціонерами "Київенерго" є компанія ДТЕК (72,39% акцій) і держава (25% акцій).

"Київенерго" є найбільшим боржником перед НАК «Нафтогаз України».

Протягом останніх двох років київська влада неодноразово заявляла про намір повернути контроль над "Київенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-