Україна запропонувала в Мінську обмін полонених

Україна запропонувала в Мінську обмін полонених "25 на 50"

Укрінформ
На засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську українська сторона запропонувала обміняти 25 українців, які потребують першочергової медичної допомоги і давно утримуються в тюрмах, на 50 осіб.

Про це повідомила у Фейсбуці представник  гуманітарної підгрупи Ірина Геращенко.

"Ми передали ОРДО список 25 українців, які потребують першочергової медичної допомоги, давно утримуються в тюрмах, мають проблеми зі здоров'ям, аби їх якнайшвидше звільнили. Натомість, українська сторона готова передати 50 осіб, яких розшукують представники окремих регіонів Донецької області", - написала вона.

За словами Геращенко українська сторона пропонує аби операція по звільненню заручників відбулася до Великодніх свят.

"Ми готові докласти всіх зусиль задля звільнення заручників і якнайшвидше чекаємо позитивної відповіді на наші ініціативи. Також ми нагадали про звернення від українських освітян і науковців до представників ОРДО з проханням терміново звільнити релігієзнавця Ігоря Козловського і що ми чекаємо відповіді на це. Прийшлися по прізвищах всіх заручників, які потребують термінового медичного догляду. Більше деталей і подробиць не буде - чекаємо відповіді на нашу ініціативу. Дуже хочеться результату і позитивних новин", - заявила вона.

Крім того, додала Геращенко, українська сторона запропонувала на одному із найближчих засідань групи розглянути питання, що стосуються дотримання прав дітей.

"Особливу увагу приділили питанням КПВВ. Позиція України - напередодні великих свят зростає кількість людей, які хочуть відвідати родичів чи рідні місця в ці дні. Неприпустимим є обстріли КПВВ, внаслідок чого було завдано шкоди КПВВ в Станиці Луганській і тепер об'єкти там потребують ремонту. На сьогодні КПВВ в Луганській області не працюють через питання безпеки. І тому терміново потрібно припинити порушення режиму тиші на лінії зіткнення, особливо в місцях контрольних пунктів та узгоджених транспортних коридорів. Ми виступаємо за те, щоб КПВВ запрацювали якнайшвидше", - зазначила Геращенко.

Також обговорювалося питання доступу міжнародних гуманітарних організацій на окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-