Тандіт: ситуація зі звільненням Козловського з полону

Тандіт: ситуація зі звільненням Козловського з полону "ДНР" - на контролі

Укрінформ
Ситуація з захопленням у полон "ДНР" вченого з Донецька Ігоря Козловського, якого бойовики утримують майже три місяці, перебуває на контролі і в Мінської групи, і в уповноважених представників СБУ.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт у коментарі Укрінформу.

"Ми знаємо про те, що йому пред'являли обвинувачення в злочинах, яких він не скоював. Президент поставив конкретне завдання, що Служба безпеки України має зробити все, щоб якнайшвидше звільнити решту хлопців. Василь Грицак поставив нам конкретні завдання, ми цим займаємося. Крім Мінської групи, є ще спеціалісти, які уповноважені зробити все, щоб звільнити хлопців. Ми не всі можемо говорити вголос, але щодня певний захід проводиться", - сказав Тандіт.

Він також акцентував увагу на тому, що в Службі безпеки України займаються питанням звільнення вченого Козловського.

"Ми займаємося цією людиною, дивовижною людиною - він учений, він досить вже похилого віку, і я сподіваюся, що він теж буде звільнений", - акцентував увагу Тандіт.

Он підтвердив, що в СБУ знають про затримання Козловського з першого дня. "З самого першого дня затримання ми отримали таку інформацію. І, як людина, я не можу навіть передати свої емоції, наскільки неприємно такі речі обговорювати. Ми два роки вже займаємося тим, що звільняємо людей, які не мають відношення до бойових дій, до цієї гібридної війни, яку веде проти нас Росія. Їх просто ловлять на вулиці і затримують під якимись немислимими обвинуваченнями", - пояснив Тандіт.

Як повідомляв Укрінформ, Козловського в окупованому Донецьку бойовики "ДНР" затримали 27 січня 2016 року. За словами дружини Козловського, яка перебуває в окупованому Донецьку, вчений залишався і не виїжджав з Донецька у зв'язку з тим, що доглядав за хворим сином. На думку родичів, приводом для затримання вченого стало те, що "силові структури "ДНР" посилили пошуки ворогів "республіки" після підриву невідомими пам'ятника Леніну на центральній площі Донецька.

Ігор Козловський - український науковець і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації "Центр Дискавері", керівник Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу та співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-