Родичі захопленого в полон

Родичі захопленого в полон "ДНР" відомого вченого не знають, що з ним

Ексклюзив
Укрінформ
Сім'я відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики незаконно затримали в окупованому Донецьку, стурбована браком інформації про його утримання та стан.

Про це в приватній бесіді кореспондентові Укрінформу повідомив родич затриманого вченого Денис Козловський.

"Будь-якої нової інформації про нього, на жаль, немає. Жодних офіційних відповідей нам про його затримання не надходило. Вся інформація (утримання та його стан - ред.) базується на домислах", - сказав Козловський.

На запитання кореспондента, чому його не відпустили протягом місяця, родич вченого зазначив, що начебто термін арешту продовжили ще на 2 місяці.    

"Його не відпустили протягом місяця через те, що нібито було продовжено термін арешту ще на два місяці. Затримання відбулося 27 січня, отож наступний термін, коли його мають звільнити, збігає 27 квітня", - пояснив Козловський.

Він додав, що питання визволення відомого вченого постійно порушується під час Мінських переговорів, проте позитивних результатів поки що немає.   

"До нас постійно доходить інформація з різних джерел про те, що питання його звільнення постійно порушується на Мінських переговорах. Ірина Геращенко неодноразово про це говорила та писала, однак результатів поки що немає", - додав родич вченого.

Як повідомляв Укрінформ, Ігоря Козловського в окупованому Донецьку бойовики "ДНР" затримали безпідставно. За словами дружини Козловського, яка перебуває в окупованому Донецьку, вчений залишався і не виїжджав з Донецька у зв'язку з тим, що доглядав за хворим сином. На думку родичів, приводом для затримання вченого стало те, що «силові структури «ДНР» посилили пошуки ворогів «республіки» після  підриву невідомими пам'ятника Леніну на центральній площі Донецька».

Ігор Козловський - український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації «Центр Діскавері», керівник Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу та співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-