ОБСЄ стала на захист журналістів у Криму

ОБСЄ стала на захист журналістів у Криму

Укрінформ
Уповноважена ОБЄС з питань свободи слова Дуня Міятович заявила про неприпустимість залякування журналістів у Криму.

Так вона відреагувала на повідомлення про обшук, допит та висунення звинувачень в екстремізмі відомому кримському журналістові Миколі Семені, повідомляє радіо «Свобода».

«Це недавнє затримання тільки показує нагальну необхідність зупинити довільну практику примушення до мовчання журналістів в Криму», – заявляє представниця ОБСЄ і нагадує, що крім Миколи Семени, після обшуків в їхніх будинках були затримані і допитані дві відомі кримськотатарські журналістки – фотографи Леньяра Абібуллаєва та Руслана Люманова.

В інтерв’ю радіо «Свобода» речник Дуні Міятович Гуннар Вранг сказав, що дії російської влади з моменту анексії Криму не залишають жодних сумнівів у тому, що відбувається систематичне придушення свободи слова.

«Гадаю, що будь-хто, хто стежить за ситуацією в Криму протягом останніх двох років сказав би, що йдеться про систематичне придушення свободи висловлення в Криму. І ці останні затримання лише підкреслюють гостроту проблеми», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, так звана прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти кореспондента «Крым. Реалии» Миколи Семени за статтю, «в якій є вислови, направлені на порушення територіальної цілісності Росії». Санкція даної статті передбачає позбавлення волі строком на 5 років.

Кримський журналіст Микола Семена до окупації півострова працював кореспондентом української газети «День», українського тижневика «Дзеркало тижня» і російських «Вестей». Нині - на пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-