Стець назвав затримання журналістів у Криму виявом зневаги до світу

Стець назвав затримання журналістів у Криму виявом зневаги до світу

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України просить Генпрокуратуру АРК та України, СБУ, МЗС, а також міжнародні організації негайно відреагувати на обшуки та затримання журналістів у Криму.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє прес-служба МІП.

"Затримання відомого українського журналіста Миколи Семени, Леньяри Абібуллаєвої та Руслани Люманової, обшуки в їхніх домівках, а також в оселях ще кількох журналістів у Криму – ще один прояв зневаги до всього світу, який виборює демократію, свободу слова та розвиток. Затримання, арешти, політичні розправи, кримінальні справи щодо журналістів, а також намагання звинуватити  непідконтрольних окупанту журналістів у екстремізмі та сепаратизмі –  підступна політика вбивства будь-якої форми свободи на півострові", - наголосив Стець.

Зазначається, що Мінінформполітики звернулося до Генеральної прокуратури АРК та України, СБУ, МЗС України, а також до міжнародних організацій, в тому числі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, з проханням ужити відповідних заходів і  невідкладно відреагувати на чергові правопорушення.

"Світ має дати жорстку оцінку подібним діям, особливо на тлі російської пропаганди, яка створює власну картину кримських подій та запевняє світ у тому, що всі жителі Криму насолоджуються життям у "рідній гавані", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-