ФСБ обшукує і допитує журналістів у Сімферополі, Севастополі і Ялті

ФСБ обшукує і допитує журналістів у Сімферополі, Севастополі і Ялті

Укрінформ
В окупованому Криму у рамках розслідування кримінальної справи, відкритої проти журналіста «Крим. Реалії», силовики проводять обшуки одночасно по семи адресах.

Про це повідомляє провладне інформагентство «Кримінформ».

«Представники силових і правоохоронних органів проводять обшуки одночасно в 7 домоволодіннях у Криму і Севастополі у рамках розслідування кримінальної справи про екстремізм, порушеної проти журналіста українського видання «Крим.Реалії». ... Обшуки проходять за п'ятьма адресами у Сімферополі, одному - в Ялті, а також одному в Севастополі», - повідомляє агентство.

У прес-службі так званої прокуратури Криму підтвердили інформацію про те, що у Сімферополі та Ялті у співробітників «Крим.Реалії» вилучаються комп'ютерна техніка й обладнання: «У ході слідчих дій співробітники ФСБ виявили і вилучили комп'ютерну техніку і носії інформації, а також інші документи, що свідчать про підготовку статті екстремістського характеру. З особами, які здійснюють журналістську діяльність, проводяться слідчі дії».

За даними інформагентства, обшуки за місцем проживання кримських авторів матеріалів видання «Крим. Реалії» санкціоновані постановами Київського районного суду Сімферополя.

Як повідомляв Укрінформ, так звана прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти кореспондента «Крим. Реалії» Миколи Семени за статтю, «в якій є висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності Росії». Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком на 5 років.

Кримський журналіст Микола Семена до окупації півострова працював кореспондентом української газети «День», українського тижневика «Дзеркало тижня» і російських «Известий». Нині - на пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-