Поклонська завела справу на журналіста Крим.Реалії

Поклонська завела справу на журналіста Крим.Реалії

Оновлено
Укрінформ
«Прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про порушення кримінальної справи стосовно журналіста видання "Крим. Реалії" за заклики до порушення територіальної цілісності РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

"Щодо журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Даними журналістом була підготовлена і опублікована стаття, в якій наводяться висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому", - сказала вона агентству.

Ім'я підозрюваного російське агентство називає, вказуючи тільки, що його публікація була присвячена блокаді Криму українськими активістами.

Як стало відомо, йдеться про кримського журналіста Миколу Семену, колишнього кореспондента української газети "День".

За словами «прокурора», подібні журналістські матеріали в Криму розцінюють як виправдання тероризму. «Фактично вони виправдовують дії екстремістів і терористів. Ми не дозволимо чинити злочини відносно громадян Російської Федерації і Росії в цілому. Статус журналіста зобов'язує дотримуватися вимог законодавства», - вважає Поклонська.

Кримінальну справу порушено слідчими органами Управління ФСБ по Криму і Севастополю.

«Хід розслідування взято на контроль прокуратурою. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу для журналіста», - повідомила прокурор.

Проект "Крим. Реалії" стартував після "референдуму про самовизначення Криму" у березні 2014 року. Статті публікуються трьома мовами - російською, українською і кримськотатарською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-