Поклонська

Поклонська "шиє" Джемілєву створення "батальйону смертників"

Укрінформ
«Прокуратура Криму» розпочала попереднє слідство за фактом створення формування «Аскер», який базується в Херсонській області.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на «прокурора Криму» Наталію Поклонську.

За її словами, окреме процесуальне рішення буде прийнято щодо лідера кримських татар, народного депутата України Мустафи Джемілєва, який раніше повідомив про формування кримськотатарського «батальйону смертників» з дислокацією в Херсонській області.

«Щодо Джемілєва буде прийнято процесуальне рішення, зараз проводиться попереднє слідство, збирається доказова база, щоб прийняти рішення», – заявила російський прокурор Криму.

Наталія Поклонська додала, що зібрані матеріали будуть залучені до вже порушеної кримінальної справі про формування добровольчого батальйону імені Номана Челебиджихана. «Вже перевіряються інші факти створення і функціонування аналогічних формувань. Якщо будуть зібрані докази, то органами попереднього слідства будуть прийняті відповідні рішення», – сказала вона.

Активісти громадського об'єднання «Аскер» 28 березня приступили до чергування на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом. Громадські активісти спільно з українськими прикордонниками несуть службу на всіх трьох пунктах пропуску. Всі добровольці пройшли відбір і подальше навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-