Івано-Франківськ поступився Жироні премією Європи 2016 року

Івано-Франківськ поступився Жироні премією Європи 2016 року

Укрінформ
Найвища щорічна нагорода ПАРЄ Премія Європи 2016 року дісталася іспанському місту Жирона, як місту, яке забезпечує особливу активність в просуванні європейського ідеалу.

Українське місто Івано-Франківськ, яке також було у числі претендентів, чекатиме нового шансу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Жирона виборола Премію Європи 2016 року. Загалом більше двох десятків міст подавали свої заявки, втім до шорт-листа, крім Жирони, потрапили лише Зінцінг, Бамберг (Німеччина), Івано-Франківськ (Україна) та Люблін (Польща)», - заявив у Страсбурзі президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт.

За його словами, іспанське місто Жирона дуже активне своїми численними ініціативами, які показують його тверду прихильність Європі. За інформацією ПАРЄ, Жирона намагається «тримати марку» просвітницького та інклюзивного європейського міста, а також підтримує проекти з навчання місцевого населення підприємництву, заохочення терпимості, діалогу, просування та збереження культурних цінностей, миру та поваги прав людини.

Нагадаємо: започаткована в 1955 році ПАРЄ Премія Європи є найвищою нагородою європейському місту за діяльність у просування європейського бренду. Вона складається з медалі, диплому і стипендії для поїздки молоді до європейських інституцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-