Полторак: Демобілізували 30 тисяч, на контракт набрали 20

Полторак: Демобілізували 30 тисяч, на контракт набрали 20

Укрінформ
Збільшення грошового забезпечення військовослужбовців-контрактників у Збройних силах України дало можливість підписати контракт вже із 20 тисячами військовослужбовців.

Про це в понеділок заявив на брифінгу міністр оборони Степан Полторак, повідомляє сайт Міноборони.

“На сьогодні ми вже звільнили в запас близько 30 тисяч мобілізованих військовослужбовців “четвертої хвилі”. Набрали на контракт близько 20 тисяч осіб, не проводячи чергової хвилі мобілізації”, - зазначив Полторак.

Він нагадав, що Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних сил України визначив, “якщо цього року й буде мобілізація, то це ймовірно буде одна хвиля”. “Але звичайно все залежатиме від ситуації на сході України”, - додав міністр оборони.

За словами міністра, щомісяця планується залучати на контракт 5-7 тис. осіб. “Ця цифра збільшується щодня. Ми плануємо щомісяця продовжувати залучати на контракт по 5 - 7 тисяч осіб. Минулого року чисельність особового складу, який призивався на службу за контрактом, у місяць складала 200-300 осіб”, - зазначив Полторак.

Разом із тим, міністр оборони України заявив про посилення вимог при наборі контрактників у Збройні сили України, а також констатував, що зараз на контрактну службу приходять хлопці, які вже мають бойовий досвід, і таких близько 65-70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-