Президент: Демобілізують 45 тисяч військових, мобілізують - 10 тисяч

Президент: Демобілізують 45 тисяч військових, мобілізують - 10 тисяч

Укрінформ
У ході демобілізації, указ про що буде підписаний цього тижня, з лав Збройних Сил України буде звільнено 45 тисяч військових. Водночас під час чергової хвилі мобілізації до війська буде мобілізовано 10 тисяч осіб.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з командирами Збройних Сил середньої військової ланки управління в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьому тижні буде підписано Указ про демобілізацію, ми відправимо додому 45 тисяч військовослужбовців. При цьому мобілізація буде обмежена кількістю у трохи більше 10 тисяч осіб», - сказав він.

Президент наголосив на тому, що у військкоматів буде більш ретельна можливість, «щоб аватари не потрапляли у військові частини».

Глава держави додав, що плани мобілізації суттєво скоротять, оскільки основним завданням є наростити контрактну складову ЗСУ.

"Для сьогоднішньої реалізації завдань ми проаналізуємо і суттєво скоротимо плани з мобілізації. Ще раз наголошую: моє завдання, щоб левова частина комплектації відбувалася через контрактну складову. Тому темп укладання контрактів наказую не збавляти, а лише нарощувати. І нинішнього року це буде одним із основних показників роботи голів обласних, районних адміністрацій, а не лише військкоматів" - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що вимагає від командирів усіх рівнів взяти процес комплектування під особистий контроль на всіх етапах його реалізації - від військкомату до конкретного підрозділу, "щоб у гонитві за кількісними показниками ми не повторили минулих помилок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-