Українця Литвинова в Росії хочуть запроторити за грати на дев’ять років

Українця Литвинова в Росії хочуть запроторити за грати на дев’ять років

Укрінформ
Прокуратура Ростовської області вимагає 9 років колонії суворого режиму як міри покарання для українця Сергія Литвинова. 

Про це повідомив адвокат Литвинова Віктор Паршуткін, інформує «Громадське радіо».

За словами захисника, Литвинов всі звинувачення відкидає і людей, які проходять у справі як потерпілі, не знає.

Прокурор просив визнати Литвинова винним у розбої і зажадав міри покарання 9 років колонії суворого режиму. Оголошення вироку чи іншого судового рішення відбудеться 20 квітня, сказав Паршуткін.

«Оскільки справа стосовно Литвинова, як і інших українців щодо подій на Донбасі і в Криму, політична, то суд буде керуватися не міркуваннями права і закону, а політичними міркуваннями, які йому нав'язуються з боку. Тому я припускаю, що буде обвинувальний вирок, але покарання, швидше за все, буде менше, ніж запросив прокурор», — вважає адвокат.

В такому випадку, запевнив Паршуткін, захист буде відразу ж подавати апеляцію, а після неї - скаргу до Європейського суду з прав людини, тому що в цій справі порушено принцип справедливого судового розгляду.

Нагадаємо, раніше захист українця Сергія Литвинова, якого судять у Ростовській області Росії, заявив, що не подаватиме клопотання про медичну експертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-