Поляки найгірше ставляться до ромів, арабів і росіян - опитування

Поляки найгірше ставляться до ромів, арабів і росіян - опитування

Укрінформ
Серед 27 народів й етнічних груп громадяни Польщі найкраще ставляться до чехів, італійців та словаків, а найгірше – до ромів, арабів та росіян. Ставлення поляків погіршилося до багатьох націй, що пов’язано з міграційною кризою і терактами.

Про це йдеться в останньому дослідженні Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеному 2-9 березня, інформує РАР

"З січня 2015 року погіршилося наше (поляків - ред.) ставлення до багатьох народів, які враховуються в опитуванні, що, ймовірно, слід пов’язувати з подіями останнього року – міграційною кризою чи терористичними атаками. Ставлення до багатьох національностей значною мірою пов’язане зі ставленням до біженців, а як випливає з наших досліджень, зараз маємо до них менш прихильне ставлення, ніж торік", - обгрунтовують експерти CBOS.

Найбільшу симпатію у поляків викликають чехи (50%), італійці (49%), словаки (48%), а також англійці (47%). Кожен третій респондент має прихильне ставлення до німців (37%), греків (34%), литовців (31%) та шведів (40%). Кожен четвертий респондент має прихильне ставлення до українців (27%) та болгар (26%).

Найбільша перевага негативного ставлення над позитивним спостерігається до ромів й арабів (по 67%), а також росіян (50%), румунів (47%), турків (45%), євреїв (37%).

Фото: europeinsight.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-