Джемілєв певен, що пісня Джамали для Євробачення - не політична

Джемілєв певен, що пісня Джамали для Євробачення - не політична

Укрінформ
Участь Джамали у Євробаченні, а тим більше, її можлива перемога буде ще однією можливістю донести до світу тему Криму і важкого сучасного становища корінного народу півострову - кримських татар.

Про це в середу під час прес-конференції в Укрінформі заявив народний депутат, Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Джамала Сусана Джамаладинова - наша гордість, улюблениця всього кримськотатарського народу. Ми дуже сподіваємося, що вона переможе на Євробаченні, посяде перше місце. Якщо так станеться, це буде не лише визнанням її таланту, а й величезною моральною підтримкою України. Бо тоді тема Криму, геноциду і депортації кримськотатарського народу і тема окупації Криму, яка стала актуальною зараз, важкого становища корінного народу Криму сьогодні, тією чи іншою мірою прозвучить у світі", - сказав Джемілєв.

Він нагадав, що пісня Джамали - "1944" - символізує дату депортації і геноциду кримськотатарського народу. Але за словами Джемілєва, ця пісня - не політична, "у ній - слова гуманності, заклики не миритися з жорстокістю, словом, потрясна пісня".

Як повідомляв Укрінформ, за умовами Євробачення в піснях учасників не має бути політичної тематики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-