Рецидивіст викрав мощі святого Якова із костелу на Тернопільщині

Рецидивіст викрав мощі святого Якова із костелу на Тернопільщині

Укрінформ
Раніше судимий мешканець Тернопільщини пограбував місцевий костел, проте був схоплений, так і не знайшовши покупця на церковні цінності.

Про це кореспондента Укрінформу повідомив керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в області Сергій Крета.

«Злочинець, помітивши, що ні відвідувачів, ні священиків у костелі немає, вирішив скористатися ситуацією. Зайшов в частину храму біля вівтаря і став складати в сумку все, що, на його думку, мало цінність. Викрав церковні чаші, мощі Блаженного Якова, блюдечко з чашкою, яке використовують під час обряду хрещення немовлят, ємності з оліями, кропильницю, ключі від дарохранильниці, одяг для прислуговуючих, дві гіпсові статуетки із зображенням Богородиці. Майно заховав у райцентрі Бережани, у закинутому приміщенні і став шукати покупця на нього», - розповів кореспонденту агентства Сергій Крета.

Поліцейські оперативно знайшли грабіжника. Особу зловмисника встановили. Свого часу він вже мав проблеми із законом. Проводиться досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-