Вбивство Грабовського: слідство розглядає версію спецоперації

Вбивство Грабовського: слідство розглядає версію спецоперації

Укрінформ
Слідство у справі вбивства адвоката Юрія Грабовського розглядає версію спланованої спецоперації.

Про це у п'ятницю на брифінгу в Києві заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Крім корисливих, побутових, інших версій, слідство розглядає версію спеціально спланованої операції», - сказав він.

За словами Матіоса, всі версії, які висунуло слідство, будуть відпрацьовані «незважаючи на всі перепони і можливі негативні коментарі з будь-якого боку». Він підкреслив, що цією справою наразі займаються кращі фахівці, слідчі і оперативні працівники СБУ.

За словами Матіоса, знайти тіло Грабовського вдалося завдяки свідченням затриманого співробітниками СБУ і військової прокуратури вранці 24 березня в Одеській області другого підозрюваного у викраденні і вбивстві Грабовського. Саме від цієї особи правоохоронці отримали дані про місце і обставини вбивства адвоката.

Як повідомляло агентство, про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Востаннє його бачили в Одесі.

9 березня Грабовський не з'явився на судове засідання свого клієнта. Через його неявку суд був перенесений на 15 березня.

10 березня Грабовський написав у Фейсбуці, що залишив Україну не з власної волі, а з огляду на безпеку. Позначка його геолокації вказувала на Шарм-ель-Шейх.

Пізніше Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

20 березня Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За його словами, затриманий активно співпрацює зі слідством та визнає свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-