Тіло адвоката Грабовського знайшли біля Жашкова - Соколовська

Тіло адвоката Грабовського знайшли біля Жашкова - Соколовська

Ексклюзив
Укрінформ
Тіло адвоката Юрія Грабовського, який захищав  обвинуваченого в тероризмі росіянина Олександра Александрова, знайшли в ніч на п'ятницю біля міста Жашкова Черкаської області.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердила адвокат Оксана Соколовська, яка представляє інтереси іншого росіянина - Євгена Єрофеєва.

"Так, тіло Юрія Грабовського знайшли закопаним у землі. Мені зателефонували і сказали про це", - сказала Соколовська, уточнивши, що тіло знайшли біля Жашкова Черкаської області. Будь-які подробиці Соколовська коментувати відмовилася.

Про зникнення адвоката стало відомо 9 березня. Тоді на сторінці Грабовського у Фейсбуці з'явилася геомітка "Єгипет" і повідомлення про те, що він покинув Україну. Його знайомі засумнівалися, що публікація написана адвокатом. Наступного дня правоохоронні органи України порушили кримінальну справу про вбивство. Невдовзі було знайдено паспорт Грабовського, без якого він не зміг би перетнути кордон.

20 березня головний військовий прокурор країни Анатолій Матіос повідомив про затримання організатора зникнення Грабовського. За словами прокурора, він пов'язаний з російськими спецслужбами і "колишніми українцями", а зникнення адвоката їм потрібне "для створення картинки". Матіос пізніше уточнив, що 5 березня адвокат виїхав в Одесу. Після цього Грабовського ніхто не бачив.

У п'ятницю, 25 березня, НААУ повідомлиа про загибель адвоката Грабовського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-