Викрадачі накачали Грабовського наркотиками та прикували до вибухівки - прокурор

Викрадачі накачали Грабовського наркотиками та прикували до вибухівки - прокурор

Укрінформ
Викрадачі накачали адвоката Грабовського наркотичними речовинами та причепили на ногу вибухівку.

Про це в п'ятницю на брифінгу в Києві заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос щодо обставин викрадення та загибелі Юрія Грабовського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас, які бачили багато яких речей у зв'язку зі своєю діяльністю, стало дивиною застосування такого фактору, як спеціальний браслет на нозі Грабовського, який злочинцями надягався йому, як браслет з вибухівкою. І у випадку будь-якої спроби повідомити про своє незаконне утримання, будь-якої спроби втечі, злочинці попередили його і тим самим подавили всю волю до супротиву, що приведуть у дію вибуховий пристрій і його розірве на місці. Це згідно їхніх свідчень. Ми це будемо ще перевіряти», - сказав він.

Матіос також повідомив, що вбивцям заплатили, створили їм алібі та створили видимість, що Грабовський залишив країну. Співорганізатор злочину мав фальшиві українські документи.

За словами Матіоса, знайти тіло Грабовського вдалося заявдяки свідченням затриманого  співробітниками СБУ і військової прокуратури вранці 24 березня в Одеській області другого підозрюваного у викрадені і вбивстві Грабовського. Саме від цієї особи правоохоронці отримали данні про місце і обставини вбивства адвоката.

Нагадаємо, 9 березня адвокат одного з російських спецназівців Олександра Александрова Юрій Грабовський не з'явився на судове засідання свого клієнта. За цим фактом Національна поліція відкрила кримінальне провадження і почала його розшук. Як зазначив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, підозрюваного у викраденні Грабовського затримали при поверненні в Україну після тижневого переховування за кордоном. За його словами, затриманий активно співпрацює зі слідством та визнає свою провину. Матіос зазначив, що операція з викрадення Грабовського була спланована спецслужбами РФ для дискредитації заключної стадії судового розгляду щодо російських ГРУшників.

10 березня Грабовський написав у Фейсбуці, що залишив Україну не з власної волі, а з огляду на безпеку. Позначка його геолокації вказувала на Шарм-ель-Шейх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-