Папа Римський обмив ноги біженцям-мусульманам

Папа Римський обмив ноги біженцям-мусульманам

Укрінформ
Папа Римський під час традиційного пасхального ритуалу обмив та поцілував ноги 12 людям, більшість із яких були біженцями різних віросповідань, в тому числі мусульманами.

Про це пише Reuters.

«Всі ми: мусульмани, індуїсти, католики, копти, євангелісти – брати, діти одного Бога, які хочуть жити спільно в мирі», - сказав Папа Франциск під час церемонії у притулку для біженців в Римі.

Reuters нагадує, що до того, як на Святий Престол зійшов Папа Франциск, до ритуалу обмивання ніг допускали лише католиків чоловічої статі, переважно священників, і проводили його у соборі святого Петра чи іншій базиліці Риму. Чинний глава католицької Церкви змінив традицію і цього року 11 з 12 людей, чиї ноги були обмиті та поціловані, були біженцями, які приїхали з Малі, Еритреї, Нігерії, Індії, Сирії та Пакистану. Церемонія була проведена у притулку для біженців на півночі Риму.

Окрім біженців, Папа також обмив ноги чотирьом жінкам, серед яких була й працівниця притулку. Він також приніс шоколадні пасхальні яйця, футбольний м’яч та пожертви до притулку.

Сама церемонія вшановує вияв смиренності Ісуса Христа стосовно його апостолів за ніч до страти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-