НАБУ передало до суду свої перші провадження

НАБУ передало до суду свої перші провадження

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро передало до суду матеріали кримінальних проваджень щодо низки суддів-хабарників.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник у програмі «Лівий берег» на «24 каналі», повідомляє прес-служба бюро.

«Національне антикорупційне бюро України через Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру почало передавати до суду матеріали кримінальних проваджень. Зокрема, вони стосуються розслідувань, пов’язаних із викриттям суддів на отриманні неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

Він нагадав, що наразі детективи НАБУ розслідують понад 80 кримінальних проваджень, низка з яких перебуває на етапі завершення. 

«Наразі, згідно зі статтею 290 Кримінального процесуального кодексу України, сторона захисту знайомиться з матеріалами справи», – додав Ситник.

Крім того, за його словами, наразі завершується розслідування стосовно працівника Генеральної прокуратури, який намагався передати хабар члену Конкурсної комісії за працевлаштування у НАБУ. 

Нагадуємо, 17 лютого 2016 року було затримано прокурора ГПУ, який пропонував хабар у розмірі 10 тисяч доларів США членам Конкурсної комісії НАБУ за вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро. Також протягом грудня 2015 – січня 2016 року детективи НАБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди чотирьох суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-