Держсанепідслужба України спростила санітарний контроль у портах

Держсанепідслужба України спростила санітарний контроль у портах

Укрінформ
Держсанепідемслужба видала наказ, яким встановлюється перелік підстав для здійснення медичного (санітарного) огляду суден в українських портах.

Про це заявив т.в.о. голови Держсанепідслужби України, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми видали цей наказ, щоб створити дієвий інструмент дерегуляції напряму діяльності нашої служби у портах, але й не допустити занесення через водні ворота небезпечних інфекцій. Документ надасть можливість спростити контрольні процедури на практиці», - сказав Протас.

Як зазначили у відомстві, документом визначено, що медичний (санітарний) огляд суден буде проводитися за попереднім погодженням Держсанепідслужби України та виключно у разі отримання:

- інформації від капітанів морських, річкових суден або адміністрації порту про наявність серед членів екіпажів, пасажирів, хворих осіб та/або осіб, стосовно яких є підозра на інфекційну хворобу, що має міжнародне значення, або про наявність переносників хвороб;

- подання від посадової особи митного органу, що визначає вид державного контролю та форму його проведення, щодо здійснення медичного (санітарного) огляду суден;

- звернення капітана судна про видачу свідоцтва про звільнення судна від санітарного контролю або свідоцтва про проходження судном санітарного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-